Leyton Orient iznenadio Arsenal
Junak utakmice - Jonathan Tehoue

Trećeligaš dolazi na Emirates

Leyton Orient iznenadio Arsenal

M. Maksimović
Teme:

Leyton Orient je napravio veliko iznenađenje u petom kolu FA cupa. Golom Francuza Jonathana Tehouea u 89.minuti trećeligaš je izborio ponovni susret protiv favoriziranog Arsenala.

U samo pet dana Arsenal je uspio svojim navijačima ponuditi puno toga. Od pobjede nad Barcelonom, do remija u susretu sa ekipom koja drži tek 11.mjesto League One.U susret sa ekipom iz istočnog dijela Londona, Arsenal je ušao kao favoriti, ali je na kraju podbacio. Wenger je na teren poslao postavu koja nije najbolja, ali je ova postava definitivno trebala završiti posao na najbolji mogući način na stadionu Brisbane Road.

Većim dijelom utakmice fudbaleri Arsenala su kontrolisali igru, domaćini su nešto pokušavali, ali nisu mogli ozbiljnije ugroziti već pomalo zaboravljenog Almuniu.U 52.minuti je Arsenal poveo golom Tomasa Rosickog u 53.minuti, a najbolju priliku za 0:2 je imao Arshavin koji je pogodio stativu.Domaća ekipa je u posljednjih desetak minuta bila nešto hrabrija, a to je naplatila u 89.minuti.Thomas Carroll je proigrao Jonathana Tehouea, a ovaj 26-godišnji Francuz je nadmudrio Kierana Gibbsa i Ignasija Miquela i preciznim udaracem po sredini gola, savladao je pomalo uspavanog Alminiu.

Imao je pet minuta Arsenal vremena da nešto promijeni, ali se domaća ekipa uz pomoć navijača koji su utakmicu dočekali  na nogama odbranila.

Na jednom drugom stadionu u Londonu, danas su igrali Fulham i Bolton, a gosti su prošli dalje.
Jedini gol na utakmici je postigao Ivan Klasnić u 20.minuti utakmice. Bolton je u pet dana ostvario dvije pobjede u ovom takmičenje, obe u gostima identičnim rezultatom 0:1, protiv Wigana i Fulhama i oba gola je postigao Ivan Klasnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.