Liberec nakon produžetaka izbacio Shakhtar

Liberec nakon produžetaka izbacio Shakhtar

M. Šljivak

Češki Liberec plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su u revanš utakmici nakon produžetaka odigrali 1:1 sa kazahstanskim prvakom Shakhtarom.

Prva utakmica u Liberecu završena je pobjedom domaćeg tima od 1:0, a istom mjerom je u revanšu uzvratio i Shakhtar koji je nakon devedeset minuta golom  Zhambiyla Kukeyeva sa penala iz 40. minute imao vodstvo od 1:0.

U produžecima Liberec je ipak spriječio iznenađenje, te je golom u 120. minuti susreta Blažek donio prolaz češkom timu u dalju fazu. gdje ih čeka duel sa rumunskim Clujom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.