Liberec odgodio slavlje Plzena, Sparta još gaji nadu

Češka liga, 29. kolo

Liberec odgodio slavlje Plzena, Sparta još gaji nadu

Edmir Škorić

U Češkoj su danas odigrane utakmice pretposljdnjeg, 29. kola nacionalnog prvenstva. Plzen nije uspio oigurati naslov prvaka kolo prije kraja.

Plzenu je za odbranu naslova bio potreban bod kod kuće protiv trećeplasiranog Libereca. Međutim, Vitoria je poražena s 1:2. Rabušić i Hušek su bili strijelci za sjajnu gostujuću momčad, dok je Štipek u 82. minuti donio poravnanje Plzenu prije nego li je pomenuti Hušek u 90. zabio za 1:2.

Poraz Plzena iskoristila je Sparta, koja je u Teplicama slavila uvjerljivo s 3:0 i primakla se dva boda kolo prije kraja. Svejdik, Kadlec i Husbauer su bili strijelci za goste iz Praga.  Spomenimo da je bh. internacionalac Aidin Mahmutović igrao do 64. minute u redovima Teplica, dok je mladi reprezentativac naše zemlje Aldin Čajić igrao od 54. minute.

Dakle, novi češki prvak bit će poznat u sljedećem kolu. Plzen gostuje kod ugroženog, pretposljednjeplasiranog Hradeca u Kralovu, dok Sparta dočekuje Duklu. Prvak ide u Ligu prvaka, a siguran putnik u Evorpu uz vodeći dvojac je i Liberec. 

Kada je u pitanju borbga za opstanak, Češke Budejovice su ispale, a Hradec još gaji nadu, no čini se da se neće moći spasiti. Osim što imaju tri boda manje od Pribrama, dočekuju Plzen kome treba pobjeda za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.