Libija igra na otvaranju AKN
Turnir bez branitelja naslova, Egipta

Naredne godine su domaćini Gabon i Ekv.Gvineja

Libija igra na otvaranju AKN

M. Maksimović

U nedelju je obavljen ždrijeb za Afrički kup nacija koji je na raspored od 21.januara do 12.februara naredne godine. Ceremonija je održana u Sipopo Conference Palacu u gradu Malabu koji je jedan od četiri grada domaćina.

Domaćin turira su Gabon i Ekvatorska Gvineja, a igrat će se u gradovima Libreville i Franceville u Gabonu, odnosno gradovima Bata i Malabo u Ekvatorijalnoj Gvineji. Voljom ždrijeba je odlučeno da će prvu utakmicu na otvaranju igrati domaćin, Ekvatorijalna Gvineja protiv selekcije Libije 21.februara u Bati. Na ovom Afričkom kupu nacija nema Alžira, Kameruna, Južne Afrike, Egipta, Togoa.

Grupa A: Ekvatorska Gvineja, Libija, Senegal, Zambija
Grupa B: Obala Slonovače, Sudan, Burkina Faso, Angola
Grupa C: Gabon, Niger, Maroko, Tunis
Grupa D: Gana, Bocvana, Mali, Gvineja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.