Lider Hoffenheim dočekuje Magathov Schalke

Večeras kreće 3. kolo Bunedslige

Lider Hoffenheim dočekuje Magathov Schalke

Edmir Škorić

Njemačka Bundesliga se polako ali sigurno zahuktava, a nakon dvosedmične pauze zbog reprezentativnih nastupa, večeras starta treće kolo i to okršajem Hoffenheima naših Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića, te Schalkea.

U prvoj utakmici trećeg kola Hoffenheim će večeras na svojoj Rhein-Neckar Areni ugostiti Schalke, što je svakako i jedan od derbi susreta ovog kola.

Nakon prva dva kola, Hoffenheim je na vrhu tabele sa maksimalnih šest bodova. Izabranici Ralfa Rangnicka nisu počeli sezonu na onaj (loš) način koji su završili proteklu.Najprije je Hoffenheim s visokih 4:0 slavio u Rostoku u okviru DFB Pokala kod Hanse uz dva pogotka našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

U prvom kolu Bundeslige na svom su stadionu igrači Hoffenheima s ubjedljivih 4:1 slavili nad bremenskim Werderom, a po pogodak su postgli i Ibišević i Salihović. Prošlog vikenda, Hoffenheim je golom Vorsaha u 87. minuti došao do pobjede na nimalo lakom gostovanju kod novajlije u ligi, ekipe St. Paulija. Upravo je Salihović izveo korner nakon kojeg je Vorsah gostima donio pobjedu.

Što se Schalkea tiče, oni su razočarali na otvaranju šampionata. Najprije su na premijeri poraženi u Hamburgu (2:1), a istim rezultatom ih je na njihovom stadionu savladao Hannover. Puno više se očekuje od momčadi iz Gelsenkirchena, obzirom da na klupi ima "magičnost" Felixa Magatha, ali od ovog ljeta igrače poput Raula, Huntelaara koji je zabio pet golova za Holandiju u dva kvalifikaciona meča, Jurada, Metzeldera...

I Hoffenheim je dosta snažniji nego prošle sezone. Prije svega, klub je zadržao Ibiševića i Šimunića, dok su u klub stigli Sebastian Rudy i Gylfi Sigurdsson. Nakon povreda, timu su se priključili i Boris Vukčević, Prince Tagoe i Isaac Vorsah. Na raspolaganju je i mladi Mlapa Peniel. Ragnicku, pak, neće na raspolaganju biti Chinedu Ogbuke Obasi i Matthias Jaissle.

Do sad su se ove dvije ekipe međusobno sastajale četiri puta, od čega su dvije utakmice završene bez pobjednika (1:1, 0:0), dok je Hoffenheim slavio prije dvije sezoen u Gelsenkirchenu sa 3:2, a u posljednjem okršaju Schalke je na istom stadionu bi bolji sa 2:0. Dakle, po tom pitanju, snage su izjednačene.

"Novi igrači se možda još uvijek nisu dobro uklopili, ali sa dobrim borbenim nastupom možemo uraditi nešto protiv Hoffenheima. Potrebna nam je pobjeda, kako bi anulirali poraz od Hannovera, ali pobjeda neće doći sama po sebi. Za nju ćemo se morati dobro potruditi i boriti i ja očekujem od svojih igrača veliku borbenost kako bi došli do bodova", rekao je Schalkeov trener Felix Magath.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.