Lider zaustavljen na Policama

Leotar s 1:0 savladao Sarajevo

Lider zaustavljen na Policama

Edmir Škorić

Nogometaši Leotara na Policama uspjeli su s minimalnih 1:0 savladati ekipu Sarajeva, koja je u Trebinje došla kao apsolutni favorit.

Lider Premijer lige do ovog kola, FK Sarajevo, poražen je u Trebinju od domaćeg Leotara. Na Policama po jako sparnom i toplom vremenu domaći nogometaši bolje su se snašli od gostiju i na kraju osvojili tri boda.

Skoro čitavo prvo poluvrijeme na Policama se igralo između dva šesnaesterca, bez većih uzbuđenja pred domaćim, odnosno gostujućim golom. Iako je igra malo živnula u finišu prvog dijela, mreže su ostale netaknute.

U nastavku Leotar kreće odlučnije ka golu Sarajlija, stvara nekoliko prilika, a jednu od njih u gol je pretvorio Aleksandar Marković u 51. minuti, kada je izašao sam pred Adilovića i sigurno pobodio. Prije tog gola, Šaraba je dobro pucao glavom, a Adi Adilović je odbranio.

Idealnu priliku, nekoliko minuta kasnije, na drugoj strani propušta iskusni napadač Emir Obuća, ali je golman Leotara bio uspješniji.

Boško Milenković odbranio je kasnije još jedan pokušaj Obuće. Dvadesetak minuta prije kraja, navijači su utrčali u teren, pa je utakmica nekoliko minuta prekinuta. Dosta negodovanja kod domaćih navijača svojim reakcijama izazvao je kapiten bordo tima Sedin Torlak. Na kraju se sve, ipak, smirilo.

Leotar je učinio veliku uslugu Borcu, koji ima priliku da na Koševu protiv Olimpica preuzme vrh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.