Lideru bod kod „fenjeraša“
Prijedorčani remizirali u Višegradu

Prva liga RS, 16. kolo

Lideru bod kod „fenjeraša“

Prvo kolo proljetnog dijela šampionata nije donijelo mnogo radosti za ekipe koje su zimsku pauzu provele na prve dvije pozicije na tabeli.

Lider, Rudar iz Prijedora osvojio je samo bod na gostovanju kod „fenjeraša“, Drine HE, a utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom (0:0). Ni drugoplasirani tim, Proleter iz Teslića nije imao više sreće. Teslićani su minimalnim rezultatom (0:1) poraženi na gostovanju kod Glasinca.

Najubjedljiviji trijumf u 16. kolu Prve lige RS ostvarili su fudbaleri Radnika iz Bijeljine koji su na gostovanju kod Slobode u Novom Gradu  slavili pobjedu rezultatom 4:1. Gostujuće trijumfe ubilježili su i fudbaleri BSK-a i Sutjeske, koji su slavili u Gradišci, odnosno Gacku.

Rezultati
Sloboda (NG) – Radnik Bijeljina 1:4, Glasinac – Proleter 1:0, Kozara – BSK (BL) 0:1, Drina HE – Rudar Prijedor 0:0, Ljubić – Famos 1:0, Borac – Drina Zvornik 2:0, Sloga – Jedinstvo 1:0, Mladost – Sutjeska 1:2.

Tabela
Na tabeli vodi Rudar iz Prijedora sa 38 bodova, a dalje slijede: Proleter 33, Radnik 32, Kozara 30, Drina (Zvornik) 24, Sutjeska 24, Famos 20, Jedinstvo 20, Ljubić 19, Mladost 19, Borac 19, Sloboda 18, BSK 18, Sloga 16, Glasinac 12, Drina (HE) 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti