Lideru bod u Ankari, Zec igrao minutu

Turska Superliga, 12. kolo

Lideru bod u Ankari, Zec igrao minutu

Edmir Škorić

Bez pogodaka i pobjednika okončan je prvi susret 12. kola turske Superlige. Jednim se bodom lider Fenerbahče morao zadovoljiti na gostovanju kod Genčlerbirligija.

Nogometaši Fenerbahčea u Ankari su slovili za favorita, no na kraju nije bilo pogodaka. I pored toga, izabranici Aykuta Kocamana ostaju na vrhu šampionata sa 25 bodova, pet više od drugoplasiranog Trabzonspora.

Fener je dobro zaprijetio domaćinu u 12. minuti preko Emrea, a nekoliko minuta kasnije Alexov udarac zaustavio je Kose. U 33. minuti Alexov slobodnjak je umalo promijenio stanje na semaforu. Bilo je do kraja utakmica pokušaja na obje strane, no rezultat se nije mijenjao.

Fener je imao veći posjet lopte (59-41) te veći broj udaraca ka okviru gola (5-4). Njihov golman Demirel imao je tri intervencije, Kose na suprotnoj strani šest. Dodajmo još kako je bh. reprezentativac Ermin Zec u igru ušao tek u 92. minuti umjesto Aydogdua.

Turska Superliga, 12. kolo:

Genčlerbirligi - Fenerbahče 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.