Liga nije ni počela, huligani u akciji

Željezničar - Sarajevo u Fojnici, neki drugi put

Liga nije ni počela, huligani u akciji

Adnan Beganović

Željezničar - Sarajevo u Fojnici, neki drugi put. Do kada ćemo svi mi istinski ljubitelji fudbala biti taoci onih koji sebe vole nazivati navijačima.

Prvenstvo još nije ni počelo, a svi mi smo svjedoci nastavka prošlosezonskih scenarija u kojima glavne uloge imaju huligani.

Finalni susret na memorijalnom turniru "Kenan Memija" u Fojnici, između dva velika rivala, Željezničara i Sarajeva trebao je biti praznik fudbala. Međutim, prije prvog sudijskog zvižduka "navijači" Željezničara utrčali su na teren, te tako primorali igrače da odu u svlačionicu.

Sva upozorenja, sva isticanja problema huliganizma na našim terenima još uvijek nisu urodila plodom, niti su pobudili interes kod odgovornih osobe koje bi se trebali boriti protiv ove negativne pojave, pa ni današnja dešavanja u Fojnici ne treba mnogo da nas iznenade

Ovaj put u glavnim ulogama bila je grupa takozvanih navijača Željezničara. Da, takozvanih ili ako nam je svima lakše reći, grupa HULIGANA, jer nakon današnjih dešavanja oni se drugačije ne mogu nazvati.

"Kakva su to osobe koje izazivaju nerede na prijateljskoj utakmici koja se igra u čast čovjeka koji je ostavio svoj život za BiH, koji je ostavio svoj život kako bismo svi mi zajedno mogli gledati i bodriti naše voljene timove? Jadan je to umni sklop, nema druge riječi koja bi ih mogla opisati."

Sutra i u narednim danima pokušat će se ovi neredi svesti na neki manji nivo, no istina je sasvim drugačija. Fudbal u Bosni i Hercegovini, kao i klubovi, taoci su huliganizma i dok god to ne shvatimo, ovakve stvari će nam se dešavati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.