Liga prvaka: Pobjede favorita
Cruz Azul je odigrao savršenu utakmicu protiv Columbus Crewa

CONCACAF CHAMPIONS LEAGUE

Liga prvaka: Pobjede favorita

Drugo kolo Lige prvaka u zoni CONCACAF ponudilo je izvanredan nogomet, u kojem su favoriti opravdali svoju ulogu. Viđeno je čak 33 gola, što je odličan prosjek, veći od 4 gola po utakmici.

Pachuca je prekinula crni niz od tri uzastopna poraza pobjedom nad Isidro Metapanom od 5:0. Los Tuzosi su odigrali savršen meč u kojem su od samog početka meča diktirali tempo ogre, i pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje. Goste je načeo Damian Alvarez u 13. minuti utakmice, a onda je odlični Ulises Mendivil s dva gola postavio stvari na svoje mjesto. U posljednjih deset minuta utakmice Gregorio Torres i Luis Montes su samo dovršili započeti posao.  
U drugoj utakmici grupe A, Arabe Unido i Houston su odigrali 1:1. Nakon što su oba tima slavila u prvom kolu, po bod u drugom može zadovoljiti i jedne i druge. Arabe je poveo golom Orlanda Rodrigueza u 68. minuti, a već u narednom napadu 1:1 postavio je Kei Kemura.  

Toluca je napravila odličan posao u gostima kod DC Uniteda, savladavši ga sa 3:1, i tako mu najvjerovatnije pokazala izlaznu kartu. Toluca je povela u 5. minuti golom Vladimira Marina, a onda su početkom drugog dijela domaćini preko Chrisa Pontiusa poravnali na 1:1. Ipak, Toluca je u posljednjih deset minuta odličnom igrom uspijela doći do druge pobjede golovima Hectora Mancille.  

Kao i Toluca, i Marathon je u grupi B stopostotan. Marathon je bio bolji od San Juana sa 3:1. Marathon je teško došao do pobjede. Poveli su u 10. minuti golom Maria Berriosa, a San Juan je izjednačio u 46. minuti, da bi Marathon do pobjede stigao tek tri minute pred kraj, kada Sabillon postiže drugi pogodak, a onda u sudijskom vremenu Walter Martinez postavlja konačnih 3:1.  

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige prvaka priredio je Cruz Azul, koji je sa visokih 5:0 savladao Columbus. Pobjeda Azula nije iznenađenje, ali ovako visoka pobjeda nad liderom MLS-a sigurno jeste. Fantastičnu partiju u pobjedi meksičkog sastava odigrao je lijevi bek Jaime Lozano, koji je postigao hat-trick, dok su preostala dva gola postigli Ramon Nunez i Chad Marshall autogol.  

Premijernu pobjedu je ostvarila Deportivo Saprissa, koja se svrstaje u jednog od favorita za naslov. Deportivo je na domaćem terenu bio bolji od slabog Puerto Rico Islandersa sa 3:1. Golove za kostarikanskog prvaka postigli su Arieta, Walter Centeno i Armando Alonso, dok je počasni gol za goste postigao Domenic Mediate.

Comunicaciones je prvu pobjedu ostvario u gostima kod Connectiona sa 2:1. Pobjednički tim je u vodstvo došao preko Montepeque u 31. minuti, a domaćini su poravnali golom Clydea Leona u 52. minuti. Veliku pobjedu Comunicacionesu donio je Rolando Fonseca u 80. minuti utakmice.

Ako ne ide u prvenstvu Meksika, onda ide u Ligi prvaka. Meksički prvak UNAM Pumas u domaćem šampionatu nakon pet odigranih kola nema niti jedan bod, ali zato u Ligi prvaka djeluje impresivno. Svoju drugu pobjedu ostvarili su na gostovanju kod Real Espane sa visokih 5:1. Odličan je bio paragvajski reprezentativac Dante Lopez, koji je postigao tri gola, a vrlo dobar je bio i Pablo Barrera, koji je postigao jedan gol, ali su sve akcije kretale od njega. Peti gol dijelo je Jehua Chiapasa, dok je jedini gol za viceprvaka Hondurasa postigao Mattoso.  

Rezultati:

Arabe Unido – Houston 1:1
Pachuca – Isidro Metapan 5:0
Marathon – San Juan 3:1
DC United – Toluca 1:3
Cruz Azul – Columbus 5:0
Deportivo Saprissa – Puerto Rico Islanders 3:1
Real Espana – UNAM Pumas 1:5
Connection – Comunicaciones 1:2


Tabele:

Grupa A

1. Arabe Unido 4
2. Houston 4

3. Pachuca 3
4. Isidro Metapan 0

Grupa B

1. Marathon 6
2. Toluca 6

3. San Juan 0
4. DC United 0

Grupa C

1. Cruz Azul 6
2. Deportivo Saprissa
3
3. Columbus 3
4. Puerto Rico Islanders 0

Grupa D

1. UNAM Pumas 6
2. Comunicaciones 3

3. Real Espana 3
4. Connection 0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.