Liga za opstanak u subotu, Liga za prvaka u nedjelju

Poznati termini utakmica posljednjeg kola

Liga za opstanak u subotu, Liga za prvaka u nedjelju

S. Mlaćo

U danima vikenda završava se još jedna sezona BH Telecom Premijer lige naše zemlje.

Zanimljiva da kao nikada ranije uzbuđenja neće nedostajati s obzirom da nije poznat prvak, ali ni tim koji će se priključiti Olimpiku koji je već osigurao plasman u niži rang.

U borbi za titulu ostala su tri kluba. Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, a u najboljoj situaciji svakako je Zrinjski koji dočekuje Slobodu i sam odlučuje u svojoj sudbini. Ukoliko slave, Plemići su novi šampioni.

Željezničar dočekuje Radnik, dok će Sarajevo u goste Krupi.

Sva tri susreta Lige za prvaka igraju se u nedjelju sa početkom u 17 sati, dok su tri susreta Lige za opstanak dan ranije također u 17 sati.

Opstanak su za sada obezbijedili samo Široki Brijeg i Mladost, a u najtežoj situaciji je Metalleghe koje u posljednjem kolu gostuje Mladosti, te mu odgovara samo pobjeda, koja opet može biti nedovoljna za opstanak.

Ukoliko Metalleghe slavi u Doboju kod Kaknja, te Vitez isto učini na Otoci kod Olimpika, a Široki Brijeg savlada Čelik, u niži rang ide tim iz Zenice.

Liga za prvaka, 10. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Sloboda

FK Željezničar - FK Radnik

FK Krupa - FK Sarajevo

Liga za opstanak, 10. kolo:

FK Mladost DK. - NK Metalleghe BSI

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik - NK Vitez

NK Široki Brijeg - NK Čelik

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi