Ligue 1 dobila još jednog člana

Brest ušao u društvo najboljih

Ligue 1 dobila još jednog člana

M. Šljivak
Teme:

Od večeras je poznato ime i drugog člana francuske Ligue 1 za novu sezonu.

To je ekipa Bresta koja je pobjedom nad Niortom od 3:0 kolo prije kraja osigurala plasman u društvo najboljih francuskih klubova.

Brest je u ovom meču trebao pobjedu za plasman u Ligue 1. Na kraju su do nje i došlo, pa je nastalo veliko slavlje na stadionu Francis-Le Ble.

Domaći su do vodstva stigli u 14. minuti. Nakon greške veznog reda gostiju uslijedila je brza kontra koju završava iskusni napadač Gaetan Charbonnier za prednost od 1:0.

Isti igrač je kreirao i drugi gol svog tima. Pogodio je za 2:0 u 33. minuti i bilo je jasno kako Brest ide ka Ligue 1.

U nastavku još samo jedan pogodak. Court je sjajnim golom u 63. minuti meča postavio konačnih 3:0 i Brest će nakon šest godina ponovo igrati u Ligue 1.

Ranije je plasman u društvo najboljih timova Francuske osigurao Metz, a upravo će ova dva tima naredne sedmice odigrati posljednji meč u sezoni.

Paris FC kojeg predvodi bivši bh. selektor Mehmed Baždarević blizu je plasmana u doigravanje. Ovaj tim je večeras na gostovanju pobijedio Red Star sa 0:1 i zadržao je četvrtu poziciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, ovu poziciju će morati da potvrdi u narednom kolu protiv GFC Ajaccija, kako bi osigurao doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi