Liječnici Barcelone: Kod nas bi odmarao

Abidal povrijeđen, da li će igrati?

Liječnici Barcelone: Kod nas bi odmarao

Adnan Beganović

U duelu Barcelone i Sportinga butni mišić povrijedio je francuski reprezentativac Eric Abidal, čiji nastup u dresu Galskih pijetlova protiv Albanije i Bosne i Hercegovine je pod znakom pitanja.

Liječnički tim Barcelone smatra da Abidal neće biti spreman za pomenute reprezentativne dule, pa od Francuza traže da ga istih poštede.

"Njegova je povreda banalna, radi se samo o kontrakciji mišića, koja iziskuje pauzu od sedam do deset dana, ali je Francuski savez smatrajući da to nije opasno odlučio da Abidal ipak bude u sastavu reprezentacije pa se nadamo da neće igrati iduće dvije utakmice", izjavio je liječnik Barcelone Ricard Pruna

"Da je ostao s nama i da imamo utakmicu tokom ovog vikenda, on ne bi igrao, kao ni iduću srijedu", dodao je Pruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije