Lille bez Gervinha više od mjesec dana

Lille bez Gervinha više od mjesec dana

Edmir Škorić

Francuski prvoligaš Lille priopćio je danas njima nimalo radosnu vijest. Naime, napadač Obale Slonovače Gervinho zbog povrede koljena će pauzirati između četiri do šest sedmica.

22-godišnji napadač je morao napustiti teren u 38. minuti dvoboja njegovog Lillea i Rennesa (2:1) u nedjelju.

Gervinho, inače napadač Obale Slonovače, povrijedio je ligamente koljena te će pauzirati od četiri do šest mjeseci.  Gervinho je trenutno trećeplasirani strijelac francuskog šampionata te je ključan igrač Slonova, koje, bar još uvijek, prevodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Lille je trenutno treći u Le Championnatu, a sada ih čeka uzvratni meč šesnaestine finala Evropske lige protiv Fenerbahčea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.