Lille bolji od Toulousea, St. Etienne od Nice

Ligue 1

Lille bolji od Toulousea, St. Etienne od Nice

Edmir Škorić
Teme:

Dvije od tri utakmice nedjeljnog programa 14. kola francuske Ligue 1 su završene. Minimalne su pobjede ostvarili Lille i St. Etienne. 

Lille je uz dosta problema stigao do domaće pobjede nad Toulouseom. Gostima, koji su od 56. minute igrali bez isključenog Treja, presudio je Pape Souare, koji je pogodio u 84. minuti.

Sada je Lille drugoplasirani s 30 bodova, dok vodeći PSG ima četiri boda više. Toulouse je na 14. mjestu sa 16 bodova.

Duel Nice i St. Etienne obilježili su žestoki navijački obračuni. Inače, gost je slavio pogotkom Mevluta Erdica u 23. minuti. St. Etienne ima 21 bod i nalazi se na šestom mjestu, te i dalje se nada plasmanu u Evropu naredne sezone. 

Ligue 1, 14. kolo:
Lille - Toulouse 1:0 (Souare 84)
Nice - St. Etienne 0:1 (Erdinc 23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.