Lille - Bordeaux 4:5

Le Championnat, 23. kolo

Lille - Bordeaux 4:5

Edmir Škorić

Pravom spetaklu svjedočili su navijači na stadionu u Lilleu. U okršaju Lillea i Bordeauxa u prvom susretu nedjeljnog programa 23. kola francuskog Le Championnata postignuto je čak devet golova. Slavili su na kraju gosti s 5:4.

Aktualni prvak Francuske, Lille, sada se definitivno može otpisati iz utrke za naslovm prvaka.

Današnjim porazom od Bordeauxa ostali su na deset bodova zaostatka za Montpellierom i  PSG-om, a slave li Parižani u Nici, onda će se zaostatak povećati na 13 bodova.

Nicolas Maurice Belay je nakon samo 180 sekundi igre doveo Bordeaux u vodstvo, a pet minuta kasnije Lille se vraća preko Davida Rozenhala. Nakon sat vremena igre, rezultat na semaforu glasio je 1:4. Mislite da je nemoguće vratiti se nakon toga? Varate se...

Golovima Edena Hazarda, Mathieua Debuchyja i Nolana Rouxa Lille je izjednačio u 90. minuti rezultat, a onda, u drugoj minuti sudačke nadoknade, Poljak Ludovic Obraniak pogađa za pobjedu Bordeauxa.

Obraniak je postigao u 17. minuti i drugi gol za Bordeaux, a Maurice-Belay je u petoj minuti nastavka postigao svoj drugi gol na utakmici. Jednom se u strijelce upisao i Yoann Gouffran.

Le Championnat, 23. kolo:

Lille - Bordeux 4:5 (Rozenhal 8, Hazard 65, Debuchy 75, Roux 90/ Maurice-Belay 3, 50, Obraniak 17, 92, Gouffran 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.