Lille do prolaza nakon produžetaka, pobjeda St. Etiennea

Francuski Liga kup

Lille do prolaza nakon produžetaka, pobjeda St. Etiennea

Danas su se odigrala četiri susreta osmine finala francuskog Liga kupa.

Lille je dočekao ekipu Toulousea, a nakon 90 minuta ovog susreta pobjednika nije bilo te se otišlo u produžetke. Gosti su u njih ušli sa igračem manje nakon što je Yago isključen u 87. minuti susreta.

 

Pobjednik je odlučen tri minute prije kraja drugog produžetka. Nolan Roux koji je u 71. minuti zamijenio Kaloua je pogodio za pobjedu Lillea i prolaz u narednu fazu takmičenja.

 

Sochaux je poražen na svom terenu od St. Etiennea sa ubjedljivih 0:3.

 

Gosti su u samom startu pokazali da su došli po pobjedu te su već nakon prvih 10 minuta vodili sa 0:1. Hamouma je bio strijelac. Sa minimalnim vodstvom gostiju se otišlo na odmor, a u nastavku susreta postignuta su još dva gola. U 68. minuti Hamouma je svojim drugim golom povisio na 0:2, a minut prije kraja susreta, Alonso je postavio konačnih 0:3.

 

Monaco je na svom terenu dočekao Troyes, a gosti su nakon 90 minuta uspjeli da slave rezultatom 1:2.

 

Ipak, susret je za domaće počeo dobro budući da su u 26. minuti poveli golom Ferreira-Carrascoa iz penala. Međutim u drugom poluvremenu, gosti su uspjeli da preokrenu rezultat. Rincon i Othon su bili strijelci u 65. i 81. minuti. Napomenimo i to da je Troyes susret završio sam igračem manje nakon što je u 84. minuti isključen Yattara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Ekipa Rennesa je na svom terenu slavila minimalnu pobjedu nad Arlesom, a jedini gol na susretu postigao je Alessandrini u 18. minuti utakmice. Gosti u nastavku jednostavno nisu imali odgovor na igru Rennesa te je rezultat ostao nepromijenjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti