Lille doveo Rozehnala iz HSV-a

Lille doveo Rozehnala iz HSV-a

Edmir Škorić

Češki odbrambeni igrač David Rozehnal u posljednjem je danu prelaznog roka pronašao novi klub. Naime, on će karijeru umjesto u Hamburgu nastaviti u francuskom Lilleu.

Iako je bio nadomak prelaska u redove novog italijanskog prvoligaša Cesene, Rozehnal će u ovoj sezoni braniti boje francuskog Lillea.

Nisu poznati finansijski detalji, no 30-godišnjak je potpisao jednogodišnji ugovor, s mogućnošću njegova produženja krajem tekuće sezone.

Rozehnal je u HSV stigao prošlog ljeta, ali se odlučio za odlazak nakon što je njegovo mjesto zauzeo Heiko Westermann koji je stigao iz Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.