Lille i St. Etienne do domaćih pobjeda

Ligue 1, 12. kolo

Lille i St. Etienne do domaćih pobjeda

Edmir Škorić

U subotu je odigrano pet susreta 12. kola francuske Ligue 1. Lille i St. Etienne domaćim su se pobjedama primakli samom vrhu.

Novu pobjedu upisao je Lille, koji je golo, Salomona Kaloua s minimablnih 1:0 savladao Brest pred svojim navijačima. Bivši igrač Chelseaja pogodio je u samoj završnici prvog dijela.

 

U sami vrh je došao Saint Etienne, koji upisao sigurnu 2:0 pobjedu. Zeleni su bili bolji od pretposljednjeplasiranog Troyesa, a goste je načeo Renaud Cohade u drugoj minuti nastavka, iako je St. Etienne imao još nekoliko zrelnih prilika, pa i pogođenu stativu u prvom poluvremenu. Konačnih 2:0 postavio je Aubemayeng u 88. minuti.

 

Veoma važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Evian na gostovanju kod Reimsa. Kevin Berigaud i Youssef Adnane bili su strijelci za goste, a jedini gol za Reims postigao je protivnički igrač.Cedric Cambone je u 73. minuti zatresao vlastitu mrežu.

 

Toulouse je razočarao svoje navijače i kod kuće, rezultatom 4:2, izgubio od Ajaccija. Dosta pogodaka, pet, postignuto je i u duelu Bastije i Valenciennesa, a i tu su gosti bili uspješniji, odnosno slavili su s 3:2.

 

 

Ligue 1, 12, kolo:

Lille - Brest 1:0 (Kalou 45)

St. Etienne - Troyes 2:0 (Cohade 47, Aubameyang 88)

Bastia -Valenciennes 2:2 (Modeste 40 - p, Palmieri 62/ Kadir 32, 78)

Reims - Evian 1:2 (Cambon 73 - ag/ Berigaud 18, Adnane 53)

Toulouse - Ajaccio 2:4 (Lippini 4 - ag, Abdennour 72/ Sammaritano 16, Belghazouani 34, 92, Diarra 67)

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.