Lille konačno slavio pobjedu

Ligue 1

Lille konačno slavio pobjedu

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Lillea konačno su došli do druge pobjede u francuskom prvenstvu. Oni su na svom terenu dočekali Ajaccio, te su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Do vodećeg gola domaći navijači su čekali do samog finiša prvog poluvremena. Debuschy je uposlio Nolana Rouxa koji je pogodio mrežu gostujućeg golmana Ochoe za vodstvo od 1:0. U 56. minuti Lille je udvostručio prednost. Mendes je ovog puta matirao Ochou za sigurnih 2:0, što se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Interesantan susret odigrali su na stadionu Armand Cesari u Bastiji istoimeni domaćin i ekipe Troyesa, a na kraju je Bastia slavila sa 3:2.

Bastia je povela u 17. minuti autogolom Rincona, da bi Marcos deset minuta kasnije poravnao na 1:1. U 37. minuti Anthony Modeste je ponovo donio domaćinu prednost od 2:1, da bi nakon četiri minute igre u nastavku gosti sa penala preko Marcosa stigli do 2:2. Tri minute kasnije ostali su gosti sa igračem manje nakon što je isključen N' Sakala, a u 68. minuti crveni karton je dobio i Thiago, te je Troyes u završnici igrao samo sa devet igrača. Basti aje promašila penal nakon toga, ali je u 88. minuti golom Maoulidaja došla do tri boda.

Rennes je kući odnio tri boda sa gostovanja u Sochauxu gdje su slavili pobjedu rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola za goste bio je Mevlut Erding u sedmoj minuti utakmice.

Valenciennes je na gostovanju kod Toulousea imao vodstvo od 2:0, ali su domaći stigli do jednog boda. Kadir u 13. minuti, te Sanchez u 15. su donijeli vodstvo od 2:0 gostima, a domaći su u 57. minutu uspjeli smanjiti rezultat na 2:1 preko Ben Yeddera. Do kraja je Toulouse napadao, a do izjednačenja su stigli u 90. minuti preko Regattinija.

Reims je savladao Nicu sa 3:1. Domaće je u prednost doveo Diego u 16. minuti, a izjednačenje gostima je donio Dario Cvitanić u 63. minuti susreta. Courtet je u 88. minuti pogodio za vodstvo od 2:1, d abi konačnih 3:1 postavio ponovo Courtet.
 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti