Lille kući spašavao bod protiv Troyesa

Ligue 1, 23. kolo

Lille kući spašavao bod protiv Troyesa

Edmir Škorić
Teme:

U subotu navečer odigrano je pet susreta 23. kola francuske nogometne Ligue 1. Većih iznenađenja nije bilo.

Možda je pomalo iznenađujuće pretposljednjeplasirani Troyes izvukao bod na gostovanju kod Lillea. Camus je nakon pola sata igre doveo goste u vodstvo, ali je Lille spasio bod preko Origija u 74. minuti. Pomenuti igrač je samo šest minuta ranije zamijenio Rodelina.

 

Bordeaux će nakratko zauzeti četvrtu poziciju, obzirom da je večeras s 2:0 savladao Valenciennes, a da Rennes tek sutra igra svoju utakmicu 23. kola. Strijelci za Bordeaux bili su Bellion i Obraniak.

 

Istim je rezultatom, ali u gostima, Nica stigla do bodova protiv Bresta. Pejćinović je zabio u 13. za vodstvo gostiju, a početkom drugog dijela autogol Ferradja je donio miran završetak utakmice za Nicu.

 

Saint-Etienne je s 2:1 pobijedio Sochaux na gostovanju. Aubameyang u 23. pogađa za slavlje gostiju, nakratko ga u 72. minuti prekida Butin, ali samo pet minuta nakon toga Lemoine je zabio za 1:2, što je bio konačan rezultat utakmice.

 

U duelu Bastije i Eviana nije bilo pogodaka.

 

Ligue 1, 23. kolo:

Bastia - Evian 0:0

Bordeaux - Valenciennes 2:0 (Bellion 33, Obraniak 71)

Brest - Nice 0:2 (Pejćinović 13, Ferradj 46 - ag)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille - Troyes 1:1 (Origi 73/ Camus 30)

Sochaux - St. Etienne 1:2 (Butin 72/ Aubameyang 23, Lemoine 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.