Lille nakon 57 godina osvojio trofej

Lille nakon 57 godina osvojio trofej

Navijači Lillea su konačno dočekali slavlje. Prvi put nakon 1955. godine njihov klub je osvojio jedan trofej u francuskom nogometu. Lille je večeras u finalu francuskog kupa slavio protiv PSG-a sa 1:0.

Finale na Stade de Franceu nije opravdalo očekivanja. Iako su na suprotnim stranama bila dva ponajbolja francuska kluba u ovom momentu navijači nisu mnogo vidjeli od pravog nogometa. Čak se može reći da su oba tima i razočarala. 

PSG je u prvom dijelu meča imao nešto više loptu u svojim nogama, ali izglednijih prilika nije bilo. U nastavku je Lille sve više prijetio, ali sve do minutu prije kraja meča nije bilo golova. Taman kada su svi pomislili da će finale niti riješeno u produžecima Lille je bljesnuo. 

U 89. minuti je rezervista Ludovic Obraniak pogodio za veliko slavlje navijača Lillea. Lille je tako osvojio šesti naslov najboljeg u kupu, a prvi nakon 1955. Sada je na redu završnica prvenstva u kojoj Lille ima najveće šanse da osvoji naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.