Lille nanio Sochauxu novi poraz, Prcić nije igrao

Ligue 1

Lille nanio Sochauxu novi poraz, Prcić nije igrao

E. Škorić

U subotu navečer odigrano je pet susreta 24. kola francuske Ligue 1. Lille je savladao Sochaux, Ajaccio je bio bolji od Rennesa...

Lille je pogotkom Origija iz treće minute uspio da ostvari vodstvo protiv Sochauxa, da bi im Mendes u 93. ovjerio pobjedu (2:0) i učvrstio ih a trećoj poziciji. 

Poraženi gosti, u čijim redovima danas nije igrao mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić, ostaju pretposljednji na tabeli sa samo 15 bodova i u veoma teškoj su situaciji.

Ajaccio je došao do tek druge pobjede u prvenstvu i to u duelu s nezgodnim Rennesom. Faty, Andre i Cavalli su pogađali za Ajaccio, a Doucoure za goste. Reims je preokretom stigao do tri boda u Guingampu.

Alioui je u 61. zatresao mrežu gostiju, a onda Fortes i Ayite pogocima u 69. i 72. minuti donose čitav plijen gostima iz Reimsa, koji su sada šestoplasirani sa 36 bodova, dok je Guingamp ostao n 16. mjestu sa deset bodova manje.

Montpellier nije uspio da savlada Evian pred svojim navijačima. Gostima je Berigaud u 32. minuti donio prednost, no Cabella u završnici prvog dijela zabija za konačnih 1:1.  Tiene je isključen kod Montpelliera u 68. minuti, ali rezultat se više nije mijenjao. 

Duel Valenciennesa i Nice okončan je zlatnom pobjedom domaćih. Doumbia u 26. pogađa za 1:0, Maupay petnaestak minuta prije kraja za izjednačenje, ali Waris, asistent kod prvog gola, u 88. pogađa za novo vodstvo Valenciennesa i veliko slavlje na tribinama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I dok se čini kako spasa nema za Ajaccio i Sochaux, Valenciennes još polaže nade da će i sljedeće sezone igrati u društvu najboljih francuskih klubova.

Ligue 1, 24. kolo:
Ajaccio - Rennes 3:1 (Faty 18, Andre 38, Cavalli 77/ Doucoure 34)
Guingamp - Reims 1:2 (Alioui 62/ Fortes 69, Ayite 72)
Lille - Sochaux 2:0 (Origi 3, Mendes 93)
Montpellier - Evian 1:1 (Cabella 44/ Berigaud 32)
Valenciennes - Nice 2:1 (Doumbia 26, Waris 88/ Maupay 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.