Lille, Nantes i Guingamp uvjerljivi

Ligue 1

Lille, Nantes i Guingamp uvjerljivi

Edmir Škorić
Teme:

Na četiri od pet susreta devetog kola Ligue 1, koji su odigrani večeras, slavili su domaćini.

Lille je protiv Ajaccioa upisao petu pobjedu i došao na četvrto mjesto. Slavili su domaći sa uvjerljivih 3:0, a prvi je pogodio Souare u 17. minuti. U nastavku su pobjedu ovjerili Gueye i Kalou.

Istim je rezultatom Nantes bio bolji od Eviana, a dva gola zabio je srbijanski nogometaš Đorđević, dok je jednom pogodio i Djilobodji. Većih problema pred svojim navijačima nije imao niti Guingamp, čiji su igrači s 2:0 savladali Rennes. 

Prvo je Sorbon zabio u drugoj minuti nastavka za 1:0, a onda Yatabare u 69. za 2:0. Ben Yedder je bio jedini strijelac u minimalnoj pobjedi Toulousea nad Nicom. Oniangue je, pak, donio vodstvo Reimsu u gostima kod Valenciennesa, koji se izvukao u sudijskoj nadoknadi. Yamissi je bio strijelac za 1:1.

Ligue 1, 9. kolo:
Guingamp - Rennes 2:0 (Sorbon 47, Yatabare 69)
Lille - Ajaccio 3:0 (Souare 17, Gueye 57, Kalou 71)
Nantes - Evian 3:0 (Đorđević 2, 34, Djilobodji 66)
Toulouse - Nice 1:0 (Ben Yedder 34) Valenciennes - Reims 1:1 (Yamissi 90/ Oniangue 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.