Lille nastavio pobjednički niz

Ligue 1

Lille nastavio pobjednički niz

Midhat Šljivak
Teme:

Serija pobjeda fudbalera Lillea nastavljena je večeras u Valenciennesu gdje su u 28. kolu Ligu 1 slavili pobjedu od 3:1.

Maor Melikson je u 24. minuti susreta donio prednost Valenciennesu, što je bio rezultat nakon prvih 45. minuta susreta. Ipak, u nastavku susreta Lille je stigao do jednog boda. Ronny Rodelin je u 55. minuti pogodio za  1:1, da bi vodstvo Lilleu donio Tulio de Melo golom u 82. minuti susreta. Benoit Pedretti je golom u finišu susreta donio peti uzastopni trijumf Lilleu za konačnih 3:1.

Troyes je na svom terenu savladao Reims sa 3:1. Domaći su do vodstva stigli u sedmoj minuti, kada golman gostiju pravi katastrofalnu grešku nakon šuta Jeana i lopta završava iza njegovih leđa za vodstvo od 1:0. Faussurier u 55. minuti povećao vodstvo svog tima na 2:0, da bi Reims preko De Previllea dest minuta kasnije smanjio na 2:1. Ipak, u 71. minuti na 3:1 povećao je ponovo Jean, da bi Fortes u 77. minuti smanjio na 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Yattara u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Toulouse je prekrasnim golom Adriana Rabiota iz 45. minute slavio na gostovanju u Brestu s minimalnih 1:0, dok je minimalnu pobjedu upisao i Ajaccio nad Lorientom. Ubjedljivu pobjedu ostvarila je ekipa Eviana nad Sochauxom od 5:1.

 








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.