Lille odbio ponudu Newcastlea za Debuchyja

Svrake ponudile četiri miliona funti

Lille odbio ponudu Newcastlea za Debuchyja

Ekipa Newcastlea je poslala ponudu za igrača Lillea, Mathieu Debuchyja u iznosu od oko 4 miliona funti. Međutim, trener Rudi Garcia je njihovu ponudu odbio i pritom ismijao.

Desni bek reprezentacije Francuske je oduševio sjajnim igrama na Euru 2012 te se našao na meti nekih evropskih klubova. Ipak Garcia je u šali kazao da je Newcastle zasigurno pogriješio te da je poslao ponudu za pogrešnog igrača, jer je tako mala cifra za Debuchyja neprihvatljiva.

 

Vjeruje se da Lille za francuskog reprezentativca traži najmanje 6 miliona funti. Ipak u ovom francuskom klubu su svjesni da će najvjerovatnije ostati bez jednog od svojih najboljih igrača ovog ljeta.

 

"On je u dilemi između ostajanja sa nama i igranja Lige prvaka na novom stadionu te odlaska u neki drugi klub", priznao je Garcia te je dodao:

 

"Ukoliko ode zbog želje za napredovanjem onda ćemo biti sretni da ga vidimo kako se razvija, ali nismo planirali ostati bez njega. Newcastle je poslao ponudu za njega od 4 miliona funti, ali su vjerovatno pogriješili igrača".

 

Trener Lillea se također osvrnuo i na partije koje ovaj igrač pruža na Euru 2012 te ja istakao kako nije iznenađen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

"Ne, nisam iznenađen što za Francusku igra podjednako dobro kao i za nas. Igra prema naprijed i napada, ali i u odbrani je veoma dobar i zrači samopouzdanjem. Bez uvrede za Reveillerea i Sagnu, on pokazuje da bi uvijek trebao biti desni bek Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.