Lille otpustio Garciju?

Lille otpustio Garciju?

Adnan Beganović
Teme:

Čelni ljudi francuskog fudbalskog prvoligaša Lilla nezadovoljni rezultatima u ovoj sezoni zahvalili su se na saradnji dosadašnjem treneru Rudiju Garciji. 

Francuski sportski dnevnik L'Equipe u današnjem izdanju objavio je da je Rudy Garcija dobio otkaz u Lillu.

Iako je Lille sezonu završio na 5. mjestu u nacionalnom prvenstvu izborivši na taj način izlazak na evropsku scenu, očito je da ovaj rezultat nije zadovoljio čelnike Lilla, te su se odlučili za smjenu.

Međutim, L'Equipe navodi da pored nezadovoljstva sa rezultatom, jedan od bitnijih razloga Garcijine smjene je njegov loš odnos sa pojedinim igračima (Gregoriy Malicki, Nicolas Fauvergue, Gregory Tafforeau).

Kao jedan od glavnih favorita za preuzimanje Lilleove klupe spominje se sada već bivši trener PSG-a, Paul Le Guen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.