Lille pobjedom u Moskvi ostao u igri

Liga prvaka, grupa B

Lille pobjedom u Moskvi ostao u igri

Edmir Škorić

Prvi susret 5. kola Lige prvaka odigran je u Moskvi na Lužniki stadionu. Francuski prvak Lille vratio se u igru za drugo mjesto nakon 2:0 pobjede nad danas neprepoznatljivom ekipom CSKA-a.

Malo ko je očekivao da će Lille lako doći do tri boda u Moskvi. No, očajni moskovski nogometaši za prvih 45 minuta nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac ka golu gostujućeg golmana Landreaua.

Istina, imali su Rusi svoje pokušaje, tako onaj Sekoua, kada je sa distance pokušao, no lopta je otišla preko gola. Dobru priliku Lille je propustio u 15. minuti. Joe Cole je sa 13-14 metara s lijeve strane naštimao loptu na desnu nogu i pucao, Gabulov je bio siguran.

U 20. minuti Debuchy pogađa prečku moskovskog gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika.

Lille je poveo u 49. minuti i to autogolom Vasilija Berezutskog. On je ispred Sowa reagirao i onda, nespretno, lobovao svog golmana. Jedan je to od ljepših pogodaka u Ligi prvaka ove sezone, no šteta što je Berezutski matirao pogrešnog golmana.

Svojim trećim golom ove sezone u Ligi prvaka, Moussa Sow je u 64. minuti postavio konačan rezultat. Eden Hazard je fantastično proigrao Joe Colea, ovaj ostao sam iza leđa domaće odbrane, pogodio stativu, a odbijenu loptu Sow posprema u mrežu.

Prava bomba Sekoua u 70. minuti završava malo pored Landreauve desne stative. U 75. minuti Wagner Love je mogao smanjiti rezultat, ali katastrofalan prijem lopte nije mu to omogućio.

CSKA je u ovoj utakmici igrao bez prvog strijelca, suspendiranog Doumbije, te povrijeđenog Zorana Tošića.

Sada se Lille bodovno izjednačio sa CSKA-om i Trabzonsporom, dok je na vrhu sa 9 bodova i dalje Inter. Kasnije svoju utakmicu 5. kola igraju talijanski i turski klub u Trabzonu.


Liga prvaka, grupa B, 5. kolo:

CSKA – Lille 0:2 (Berezutski 49- ag, Sow 64)

Početni sastav CSKA-a (4-4-2): Gabulov, V. Brezutski, Ignashevich (Shchennikov 74), A. Berezutski, Nababkin, Cauna (Serderov 87), Aldonin, Mamaev, Sekou, Vagner Love, Džagoev.

Početni sastav Lillea (4-3-2-1):
Landreau, Debuchy, Rozenhal, Chedjou, Beria, Gueye, Balmont, Mavuba, Hazard (Melo 90), Cole (Payet 87), Sow (Jelen 74).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.