Lille prokockao tri gola prednosti protiv Sochauxa

Luda utakmica u Lilleu

Lille prokockao tri gola prednosti protiv Sochauxa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lillea dočekali su večeras na svom terenu Sochaux prvom susretu 34. kola francuske Ligue 1, a na kraju je u ludoj završnici susret završen bez pobjednika 3:3.

Lille je odigrao fantastičnih 50 minuta susreta u kojima su u potpunosti dominirali. Do vodstva su stigli u 26. minuti kada je Salomon Kalou pogodio za prednsot od 1:0, da bi im potom bio poništen regularan gol, te su pogodili prečku. Promašaje su napalatili u drugoj minuti nadoknade kada Kalou svojim drugim golom pogađa za 2:0.

Nakon što je u 48. minuti Baša pogodio za 3:0, činilo se kako je sve gotovo, ali tako nisu mislili gosti, koji su stigli na kraju do boda i to za samo osam minuta. Na 3.1 Sochuax je smanjio u 79. minuti preko Cedrica Kantea, da bi potom Lille primio još dva gola.

Vincent Nogueira je u 84. minuti uz pomoć golmana Elane postigao gol iz slobodnog udarca za 3:2, da bi tri minute kasnije isti igrač pogodio za 3:3, a ponovo je golu kumovao golman Lillea Elana.

Pokušao je Lille u preostalom vremenu stići do pobjede, <li nisu uspjeli u tome, te su gosti stigli do jednog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.