Lille s dva gola u mreži ispratio Rennes

Francuska Ligue 1, 25. kolo

Lille s dva gola u mreži ispratio Rennes

A. Haznadarević

Pobjedom Lillea nad Rennesom rezultatom 2:0, otvoreno je 25. kolo francuskog Le Championata.

Ekipa Lillea je u ovaj susret ušla s 34 boda na kontu, te se nalazila na 10. poziciji na tabeli. S druge strane, Rennes je imao šest bodova više i nalazio se na solidnom petom mjestu.

 

Ipak, da stanje na tabeli nekada ne igra značajnu ulogu pokazao je večeras odlični Lille. Prvo je u 24. minutu ekipa gostiju prisiljena na grešku, a Chrys Mavinga je postigao autogol za vodstvo domaćina od 1:0.

 

U drugom poluvremenu slično stanje na terenu, da bi u 61. minutu sva pitanja pobjednika bila riješena. Bivši igrač Chelseaja Salomon Kalou je asistirao Dimitriju Payetu, koji zabija za 2:0 i postavlja tako konačni rezultat susreta.

 

Ligue 1, 25. kolo

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille - Rennes 2:0 (Mavinga (AG) 24, Payet 61)

 


szólj hozzá: lille v rennes

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.