Lille se vratio na drugo mjesto, novi poraz Prcićevog tima

Ligue 1

Lille se vratio na drugo mjesto, novi poraz Prcićevog tima

Edmir Škorić
Teme:

Sochaux mladog bh. reprezentativca Sanjina Prcića poražen je s 5:1 u Toulouseu u utakmici 15. kola francuske Ligue 1.

Toulouse je bez problema slavio protiv fenjeraša Sochauxa, iako su gosti prvi poveli. Mayuka je pogodio u osmoj minuti za 0:1, ali je Ben Yedder s dva pogotka donio "violama" preokret do kraja prvog dijela.

Sirieix je početkom drugog dijela povisio na 3:1, da bi Chantome u 62. minuti golom za 4:1 otklonio sve sumnje u pobjednika. Konačnih 5:1 postavljeno je u 94. minuti nakon autogola Zoume. Naš Prcić odigrao je svih 90 minuta za goste. 

Lille je teško, ali zasluženo slavio na tvrdom gostovanju u Valenciennesu. Rodelin je golom u 47. minuti donio gostima donio jubilarnu 10. pobjedu u sezoni. Lille se tako probio na drugo mjesto sa 33 boda, dok vodeći PSG ima bod više i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Guingamp je pogotkom Sankharea iz 64. minute porazio Nantes, dok je Lorient bio bolji od Nice s 3:0.

Ligue 1, 15. kolo:
Guingamp - Nantes 1:0 (Sankhare 64)
Lorient - Nice 3:0 (Monnet-Paquet 17, Amavi 71 - ag, Aboubakar 94)
Toulouse - Sochaux 5:1 (Ben Yedder 28, 45, Sirieix 47, Chantome 62, Zouma 95 - ag/ Mayuka 8)
Valenciennes - Lille 0:1 (Rodelin 47)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.