Lille slavio kod očajnog Baždarevićevog Sochauxa

Le Championnat, 25. kolo

Lille slavio kod očajnog Baždarevićevog Sochauxa

Edmir Škorić

Tri zaostala susreta 22. kola francuskog Le Championnata odigrana su večeras. Aktuelni prvak Lille je s minimalnih 1:0 slavio kod Sochauxa.

Sochaux je iz kola u kolo sve bliži drugoj ligi. Momčad koju predvodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević nastavila je niz bez pobjede. Večeras im je bila 11. uzastopna utakmica u kojoj nisu slavili.

Lille je dosta teško stigao do tri boda. Presudio je Nolan Roux, sjajno ovozimsko pojačanje kluba, pogotkom u 76. minuti. Lille je smanjio ionako velik zaostatak za PSG-om i Montpellierom. Sada su na 45 bodova, pet manje od Montpelliera, odnosno šest PSG-a.

Caen je preokretom došao do pobjede nad 18-plasiranim Auxereom. Roy Contout je u 59. minuti zabio za radost gostiju, ali su domaći nogometaši svojim navijačima priredili preokret preko Kanide Traorea i Livia Nababa.

Noć je obilježio Pierre-Emerick Aubameyang, napadač St. Etiennea. Gabonski reprezentativac postigao je hat-trick u pobjedi domaće momčadi nad Lorientom. Jednom se u strijelce upisao i Bakary Sako, a golove za goste postigli su Arnold Mvuemba iz penala i rezervista Mathias Autret.

Le Championnat, 22. kolo:

Caen - Auxerre 2:1 (Traore 71, Nabab 77/ Contout 60)
Sochaux - Lille 0:1 (Roux 76)
St. Etienne - Lorient 4:2 (Aubameyang 56, 68, 90, Sako 88/ Mvuemba 49, Autret 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.