Lille slavio u Montpellieru

Ligue 1, 10. kolo

Lille slavio u Montpellieru

Edmir Škorić
Teme:

Lille je u subotu navečer slavio u Montpellieru u 10. kolu francuke Ligue 1, dok je Guingamp bio bolji od domaćeg Eviana, a Nantes je slavio u Ajacciou. 

Evian je golom Benezeta iz 25. minute poveo protiv Guingampa, ali su gosti u nastavku pogocima Giressea i Douniame preokrenuli rezultat. 

Lille je slavio u Montpellieru i došao do trećeg mjesta. Gostima je važan trijumf donio Souare ranim golom u petoj minuti.

Kadir je s dva gola omogućio sigurno vodstvo Rennesu, ali gosti su uspjeli da se vrate. Le Tallec je najprije u 65. minuti smanjio rezultat, da bi Da S. M. u 73. minuti poravnao na 2:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U duelu Ajaccioa i Nantesa slavili su gosti i to golom kojeg je postigao rezervista Bedoye u 88. minuti.

Ligue 1,10. kolo:
Ajaccio - Nantes 0:1 (Bedoya 88)
Evian - Guingamp 1:2 (Benezet 25, Giresse 73, Douniama 78)
Montpellier - Lille 0:1 (Souare 5)
Rennes - Valenciennes 2:1 (Kadir 7, 50/ Le Tallec 65, Da 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.