Lille suspendovao trenera Bielsu
Foto: EPA

Posjetio bolesnog asistenta

Lille suspendovao trenera Bielsu

Lille, koji se trenutno nalazi na pretposljednjoj poziciji u francuskom prvenstvu, suspendovao je svog trenera Marcela Bielsu.

Iako se prvobitno mislilo kako je Argentinac suspendovan zbog loših rezultata, ispostavilo se da je povod drugačije prirode.

Bielsa je otišao u Čile bez dozvole kluba kako bi posjetio bivšeg asistenta Luisa Boninija, a s obzirom da mu nije prvi put da donosi odluke na svoju ruku, Lile ga je do daljnjeg lišio svih trenerskih obaveza. 

"Trener Bielsa je suspendovan i on će do daljnjeg biti lišen svih trenerskih obaveza", istakli su iz kluba, ne navodeći dalje poteze. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinac je u Lille stigao ljetos, a iako je dobio ozbiljan budžet kako bi popravio ekipu, rezultati u novoj sezoni su ispod svih očekivanja. Poslije 13 kola Lille se nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu sa 12 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi