Lille u derbiju bolji od Toulousea

Ligue 1

Lille u derbiju bolji od Toulousea

Midhat Šljivak

Derbi susret 30. kola francuskog fudbalskog prevenstva Ligue 1, odigran je u Lilleu, gdje je istoimeni domaćin dočekao Toulouse, te ih je savladao rezultatom 2:1.

Odlično su domaći fudbaleri otvorili ovaj susret. Belgijski reprezentativac i meta mnogih velikih klubova u narednom prelaznom roku Eden Hazard, u 12. minuti je donio prednost Lilleau sa bijele tačke.

Već nakon nešto više od pola sata igre bilo je 2:0 za Lille. Ovoga puta  Hazard je asistirao, a lijep pogodak je upisao Dimitri Payet u 31. minuti utakmice, za vodstvo od 2:0.

U nastavku utakmice Toulouse stiže do gola. Igrao se 60. minut kada Serge Aurier pogađa za smanjenje vodstva na 2:1. Ipak, Toulouse do kraja susreta nije uspio doći do izjednačenja, ali su zato uspjeli dobiti crveni karton. U 83. minuti isključen je Sirieix.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ovom pobjedom Lille odmakao svom dnašnjem protivniku šest bodova na mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

U drugom današnjem susretu Caen i Ajaccio su odigrali susret bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.