Lille u posljednjoj minuti došao do pobjede

League 1, 6. kolo

Lille u posljednjoj minuti došao do pobjede

Odigrane su dvije od preostale tri utakmice 6. kola francuske League 1, a sastali su se Lille -  Auxerre i PSG - Rennes. Na ova dva susreta postignut je samo jedan pogodak.

Na Stade Borne de l'Espoiru je sve izgledalo kako će Lille upisati i peti neriješen rezultat ove sezone, no to se nije desilo. Domaćin je dominirao tokom cijelog meča, a to pokazuje i posjed lopte. Naime, 60% vremena su loptu u svom posjedu imali igrači Lillea.

Može se reći da je Rudi Garcia pogodio sam izmjenom. U 65. minuti utakmice ubacio je Gervinha koji je u posljdenjoj minuti susreta asistirao za Sowa koji je svojim golom donio pobjedu domaćinu od 1:0.

Lille - Auxerre 1:0


LILLE: Landreau, Debuchy, Rami, Rozehnal, Emerson, Balmont (od 79. minute Obraniak), Mavuba, Cabaye, Sow, Frau (od 65. minute Gervinho), Hazard (od 90. minute Dumont).

AUXERRE: Sorin, Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting, Pedretti, Ndinga, Oliech, Birsa (od 90. minute Sammaritano), Contout, Jelen (od 71. minute Le Tallec).

ŽUTI KARTONI:Emerson, Balmont (Lille), Oliech, Mignot (Auxerre)

PSG je na svom Parku Prinčeva dočekao Rennes koji je odlično startovao ove sezone. Utakmica je odigrana bez golova, što je bio i najrealniji rezultat.

Izgleda da je menadžer gostiju, Frederic Antonetti bio zadovoljan bodom, te je pojačao sredinu terena u drugom poluvremenu, dok je sa druge strane Antoine Kombouare pojačavao napad.

Nakon ove utakmice PSG ostaje na omjeru dvije pobjede, dva remija i dva poraza i zauzima tek deveto mjesto, dok se Renners trenutno nalazi na trećem mjestu iza St. Etiennea i Toulousea.

PSG - Rennes 0:0


PSG: Edel, Jallet, Armand, Sakho, Tiene, Giuly, Makelele, Chantome, Nene, Hoarau, Erdinc (od 72. minute Luyindula).

RENNES: Douchez, Danze, Kana-Biyik, Mangane, Theophile Catherine, Mandjeck, Dalmat, MVila, Brahimi (od 63. minute Leroy), Montano, Marveaux (od 63. minute Kembo-Ekoko).

ŽUTI KARTONI: Kembo-Ekoko (Rennes)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.