Lille udaljio Lyon od borbe za titulu

Lille slavio na Gerlandu

Lille udaljio Lyon od borbe za titulu

Midhat Šljivak

Lille je crnu seriju od četiri susreta bez pobjede prekinuo večeras u Lyonu gdje su na Gerlandu savladali domaći tim rezultatom 3:1, te su ga na taj način udaljili od PSG-a u trci za titulu.

Od samog početka vidjelo se kako je Lille došao da se nadigrava u Lyon.  Dobra igra im se isplatila u 28. minuti kada su stigli do vodstva. Payet je izveo korner, a najbolje se u kaznenom prostoru Lyona snašao Aurelien Chedjou za prednost Lillea od 1:0.

Payet je bio zaslužan i za drugi gol Lillea. Ponovo je upisao asistenciju, a pogodio je Florent Balmont za rezultat poluvremena od 2:0 za Lille.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Lille je postigao i treći gol. Biševac je igrao rukom u kaznenom prostoru,a  sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Salomon Kalou, koji je matirao Vercourtrea za ubjedljivih 3:0.

Uspio je Lyon sedam minuta kasnije sa penala preko Lisandra Lopeza smanjiti prednost na 3:1, ali je to sve što su uspjeli u ovom susretu, pa je Lille osvojio tri boda u ovom meču. Lavovi su ovim porazom sada šest poena iza vodećeg PSG-a, te će im biti do kraja jako teško da dođu do šampionske titule.

 


Lyon 0-1 Lille (Gol de Chedjou) LIGUE 1 by DaniDV
Lyon 0-2 Lille (Gol de Balmont) LIGUE 1 by DaniDV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.