Lille uvjerljiv protiv Valenciennesa

Ligue 1, 28. kolo

Lille uvjerljiv protiv Valenciennesa

Edmir Škorić
Teme:

Uvjerljivom su pobjedom nad Valenciennesom (4:0) nogometaši Lillea zaključili 28. kolo francuske Ligue 1.

Lille je nad Valenciennesom očekivano došao do pobjede, trinaeste ovosezonske u domaćem šampionatu. Tako su svoj zaostatak za vodećim dvojcem, PSG-om i Montpellierom, smanjili na devet, odnosno sedam bodova.

Gostujućeg golmana, koji nije puno toga odbranio večeras u Lilleu, prvi je savladao Belgijanac Eden Hazard u 18. minuti, što je bio rezultat prvog dijela. Potom ga je matirao njegov suigrač, Brou Angoua, u 58. minuti.

Na 3:0 u korist Lillea povećao ej Aurelien Chedjou, a svu priču završio Brazilac Tulio de Melo šest minuta prije kraja.

Valenciennes ostaje na 11. poziciji sa 31 bodom, a ni pobjeda mu ne bi donijela pomak, obzirom da se deseti Evian odmakao na pet bodov prednosti.

Ligue 1, 28. kolo:

Lille - Valenciennes 4:0 (Hazard 18, Angoua 58 - ag, Chedjou 69, De Melo 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.