Lille zaradio devet miliona na igraču koji nije igrao za tim

Dobar posao Lillea

Lille zaradio devet miliona na igraču koji nije igrao za tim

M. Šljivak

Mladi francuski reprezentativac Florian Thauvin, večeras je potpisao ugovor sa ekipom Marseillea, a na Velodrome dolazi iz ekipe Lillea.

Kompletan transfer je koštao Marseille oko 12,7 miliona eura, a interesantna je činjenica da je Lille dobro zaradio na ovom transferu, iako Thauvin nikad nije obukao dres ovog kluba.

U klub je stigao u januaru ove godine iz Bastie za 3,5 miliona eura, ali se odmah vratio na posudbu. Sjajnim igrama je privukao pažnju  mnogih timova, a u konkurenciji Newcastlea i Arsenala, pobjedeu za potpis 20-godišnjeg veznjaka odnio je Marseille.

Lille je tako za šest mjesecu zaradio devet miliona eura iako Thauvin nije nikad zaigrao za ovaj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.