Lille zaustavio vodeći Bordeaux

13. kolo Le Championnata

Lille zaustavio vodeći Bordeaux

Edmir Škorić

Vodeća momčad francuskog Le Championnata, Bordeaux, zaustavljena je kod Lillea, a u drugom današnjem susretu 12. kola Toulouse je teško ali zasluženo došao do pobjede nad Rennesom (3:2).

Susret Lillea i Bordeauxa značio je dvoboj vodeće i momčadi koja se bori za opstanak u društvu najboljih. Ipak, Lille je uspio savladati Bordeaux i tako učiniti uslugu Lyonu koji svoju utakmicu igra večeras, te će tako eventualnom pobjedom nad Marseilleom zasjesti na čelo Francuske.

Cabaye je dvadeset minuta prije kraja donio veliku radost navijačima Lillea, a za treći prvenstveni poraz Bordeauxa pobrinuo se Balmont koji je iskoristio najstrožiju kaznu tri minute prije kraja utakmice.

U drugoj utakmici Toulouse je savladao Rennes sa 3:2. Sissoko je u 31. minuti domaće doveo u vodstvo, da bi mladi napadač Francuske Gyan u finišu prvog dijela vratio stvari na početak. Ipak, Bratten i Gignac pogađaju za 3:1 vodstvo. Konačnih 3:2 postavio je Magnane u 84. minuti.

Derbi 13. kola igra se večeras na Gerlandu gdje će Lyon ugostiti Marseille.

Le Championnat, 13. kolo

Lille - Bordeaux 2:0 (Cabaye 70', Balmont 87 - penal)
Toulouse - Rennes 3:2 (Sissoko 31, Braaten 59, Gignac 63/ Gyan 44, Mangane 84)
Lyon - Marseille (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.