Lilo imenovan za novog trenera Almerije

Lilo imenovan za novog trenera Almerije

Edmir Škorić

Juan Manuel Lilo imenovan je za novog trenera španske Almerije, koja je prije nekoliko dana prekinula saradnju sa Hugo Sanchezom zbog loših rezultata.

Andalužani su meksičkog stručnjaka Hugo Sancheza zamijenili sa 44-godišnjim Juan Manuel Lillom, koji ima jako dosta iskustva treniranja u Španiji. Ranije je sjedio na klupi Salamance, Real Zaragoze i Real Sociedada.

Njegov novi ugovor s Almerijom traje do kraja sezone, potvrđeno je to i na službenim klupskim stranicama. Njegovo predstavljanje očekuje se 28. decembra, a prvi izazov slijedi mu pet dana kasnije, kada će Almeria ugostiti Xerez.

Podsjetimo, bivši trenre Hugo Sanchez dobio je otkaz u nedjelju, nakon poraza od Espanyola (2:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.