Lima: Porto nije nepobjediv

Uoči velikog finala u Dublinu

Lima: Porto nije nepobjediv

Edmir Škorić

Napadač Brage, Brazilac Lima, smatra da je Porto nepobjediv te vjeruje da će njegova ekipa osvojiti Evropsku ligu.

Braga i Porto u finalu Evropske lige sastaju se večeras u Dublinu. Prvo je to portugalsko finale u jednom ovakvom natjecanju, te prvi veliki izazov za Bragu.

"Porto nije nepobjediv. Obje momčadi zaslužile su da budu u finalu. Nadam se da ćemo uspjeti odigrati na razini kao što smo igrali protiv Liverpoola i Dinama iz Kijeva", kazao je Lima, potom i dodao:

"Svi znamo što je Porto učinio ove sezone. Oni su momčad krcata vrhunskim igračima, kako u napadu tako i u odbrani, i znamo da će biti teško pobijediti ihm ali sa najboljim momčadima već smo se ranije suočavali i ova utakmica neće biti drugačija".

"Pokušavam uvijek zabiti gol, ali također ću ostati miran jer ionako sve dajem za momčad. Postoji uvijek pritisak, ali sutra imam veliku priliku i, ko zna, možda naše navijače pošaljem u zemlju snova. Sretan sam u Bragi. Uvijek sam mislio da nešto mgu postići, a moja sezona u Belenensesu bila je odskočna daska da pokažem što sve mogu učiniti", dodao je na kraju Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.