Limić: Dobrim startom do opstanka

Modriča protiv Napretka

Limić: Dobrim startom do opstanka

B. Mujezinović

Nakon zimske pauze za vikend su ponovo na rasporedu utakmice Prve lige RS. Modriča će na svom stadionu dočekati ekipu Napretka.

Modriča se trenutno nalazi na pretposljednoj poziciji na tabeli, ali u njihovoj ekipi vlada optimizam i vjeruju da mogu izboriti opstanak. Povodom sutrašnje utakmice obavili smo razgovor sa Dejanom Limićem, prvotimcem Modriče.

''Poslije skoro dva mjeseca priprema očekuje nas domaća utakmica u kojoj smo pod imperativom pobjede. Pripreme koje smo počeli među prvima, 15. januara, smo odradili na vrlo kvalitetan i profesionalan način i smatram da ekipa ulazi potpuno fizički i psihički spremna u drugi dio sezone. U pripremnim utakmicama upisali smo pet pobjeda, te jedan poraz i nerješen rezultat. Ono što je najvažnije, jeste da težih povreda nije bilo, vrijeme nas je uglavnom poslužilo a novajlije u ekipi su se dobro uklopile. Atmosfera na treninzima je odlična već od starta priprema i to je svakako pomoglo treneru Marku Stojiću da ekipu kvalitetno pripremi i uigra za proljećna iskušenja.''

''U prvom kolu dočekujemo Napredak iz Donjeg Šepka, kojeg poštujemo kao i njihove rezultate od jesenas, ali mi nemamo pravo na grešku pogotovu na svom terenu. Sve osim naše pobjede za nas bi bio neuspjeh i veliko iznenađenje. Iako na prvi pogled situacija na tabeli ne obećava mnogo, vjerujem u svoju momčad i mislim da možemo izboriti opstanak u ligi. Uz malo povoljniji raspored na proljeće, utakmicu više na svom terenu te igračkim kadrom koji su pojačali prvoligaški igrači iz Srbije, opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Modriča ne zaslužuje da se nalazi u ovakvoj poziciji, s obzirom da se zna šta je ovaj klub do nedavno predstavljao u elitnom  društvu BiH nogometa, a nadam se da će se to ponoviti u skorijoj budućnosti. Ovim putem pozivam i naše navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici u kojem će vidjeti novo izdanje plavo-žutih u odnosu na jesen", rekao je za kraj Limić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.