Lineker: Aquilani je najgora investicija

Bivša engleska zvijezda

Lineker: Aquilani je najgora investicija

Edmir Škorić

Bivša zvijezda Engleske, Gary Lineker, okarakterisao je Liverpoolovu  kupovinu Alberto Aquilanija kao najgorom investicijom ljetnog prelaznog roka.

lberto Aquilani stigao je u Liverpool odmah po odlasku Xabija Alonsa u Liverpool. Rafala Beniteza bivši igrač Rome koštao je 20 miliona eura, a zbog problema s povredama Italijan se nije imao prilike pokazati.

"Aquilani je koštao više od Jermain Defoea, ali to se ne bi moglo shvatiti nakon njegovih nastupa ove sezone", kazao je Lineker za Daily Mail.

"Za 20 miliona, to je najgora kupovina. Trebao je zamijeniti Alonsa, no provoe je prva tri mjeseca van terena zbog povrede i nije bio u timu Rafaela Beniteza. To sugerira da trener Liverpoola nije uvjeren u igračke sposobnosti Aquilanija."

Linekerov komentar došao je odmah nakon poraza Redsa od Portsmoutha (2:0), čime je momčad s Anfielda skoro izgubila šanse da osvoji naslov.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.