Lionel Messi odbija baciti hranu, pa jede s poda!

Video mnoge oduševio

Lionel Messi odbija baciti hranu, pa jede s poda!

Edmir Škorić

Lionel Messi smatra se jednim od najboljih nogometaša svih vremena, a sada je oduševio sve ljubitelje nogometa jednom svojom poniznom i skromnom gestom.

Argentinska zvijezda često je optuživana da se ponaša arogantno i moćno, baš kao što se to često govorilo i za Cristiana Ronalda, ali internetom je sada počela da kruži snimka koja pokazuje koliko je zapravo Messi skroman čovjek.

Prije nekoliko dana je sada već bivši igrač PSG-a igrao sa Argentinom u Kini protiv Australije i postigao je gol već u 76. sekundi. Nakon utakmice protiv Australije, Argentinci idu u Jakartu gdje će igrati protiv Indonezije, ali novi član Inter Miamija neće nastupati.

No, da se mi vratimo na Messijevu skromnu narav i video koji se pojavio na internetu. Naime, nekoliko argentinskih igrača napušta hotel u Pekingu. Uz Messija tu su bili Rodrigo de Paul, Leandro Paredes, Giovanni Lo Celso i Angel Di Maria sa prtljagom.

Na videu se moglo vidjeti kako Parades uzima neku hranu iz plastične vrećice i jede je. Dok vadi hranu, komadić hrane padne na pod.

Oglasi

Messi je to primijetio, pa je bez imalo oklijevanja pokupio komad hrane s poda i stavio je u usta. Video je ostavio fanove oduševljene činjenicom da Messi nije htio bacati hranu.

Unatoč neto vrijednosti od preko 600 miliona dolara, Messi jednostavno nije mario na to što je hrana pala na pod, pa je svejedno pojeo, dok bi mnogo siromašniji ljudi od njega vjerovatno samo nastavili da hodaju.

Video koji je objavio @WeAreMessi skupio je gotovo 150.000 pregleda na Twitteru. Video je također prikupio stotine reakcija fanova. Mnoge fanove također je zbunio naslov videa koji glasi: “Leo Messi zna pravilo 5 sekundi!"

Messi bio mogao da posluži kao primjer drugima da hranu nikako ne treba bacati, već koliko god je moguće da se iskoristi, pa makar da se njome hrane životinje. 

Messi je ovog ljeta donio odluku da napusti Pariz jer mu je istekao ugovor. Iako se očekivalo da bi se mogao vratiti u Barcelonu ili potpisati najbogatiji ugovor u historiji sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije, on je na kraju pomalo neočekivano dao zeleno svjetlo za transfer u Inter Miami. Vjeruje se da je dosta utjecaja na tu odluku imala supruga Antonela koja smatra da su Sjedinjene Države idealno mjesto za njihov boravak u narednim godinama.

Oglasi