Donnarummina izjava je Messiju najbolje pokazala kakve saigrače ima i da što prije treba da bježi

Donnarummina izjava je Messiju najbolje pokazala kakve saigrače ima i da što prije treba da bježi

E. Čaušević

Lionel Messi sinoć se oprostio od dresa PSG-a, ali zadnju utakmicu na Parku prinčeva baš neće pamtiti po lijepom. Navijači PSG-a ponovo su ga izviždali, a da je on već otpisan i što se tiče saigrača iz svlačionice najbolje je pokazala izjavakoju je nakon meča dao Gianluigi Donnarumma.

Messi je prije dvije godine stigao u PSG kao veliko pojačanje nakon što je napustio Barcelonu i očekivalo se da će ovom klubu konačno donijeti titulu prvaka Evrope, ali se to nije desilo.

Navijači PSG-a mu najviše zamjeraju što je PSG svaki put završavao put u Ligi prvaka na samom startu nokaut faze, a kada su ispali od Bayerna u četvrtfinalu navijači su Messiju u potpunosti okrenuli leđa.

Messi je od te utakmice na svakoj narednoj izviždan žestoko na Parku prinčeva, a tako je bilo i sinoć iako je to bio posljednji meč Argentinca u dresu PSG-a.

No, ni to nije pomoglo da mu PSG oda počast koju najbolji igrač svih vremena zaslužuje, a odmah nakon proslave trofeja Messi je pobjegao u svlačionicu i bilo je jasno da on jedva čeka da napusti taj stadion.

Da ni atmosfera nije baš najbolja u svlačionici PSG-a kada je u pitanju Messi pokazalo se najbolje nakon sinoćnje utakmice.

Oglasi

Saigrači nisu stali uz Messija i pružili mu podršku što je mnoge iznenadilo. Naime, Gigi Donnarumma je stao pred kamere nakon proslave titule i novinar ga je pitao za zvižduke navijača za Messija, a njegov odgovor je mnoge iznenadio.

"Iskreno, nismo obraćali uopšte pažnju na to. Samo smo bili sretni što slavimo titulu", rekao je Donnarumma.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zvižduke je dobio i trener Christophe Galtier koji je također vrlo vjerovatno sinoć po posljednji put bio na klupi PSG-a.

Očekuje se da Luis Enrique bude novi trener PSG-a i već bi iduće sedmice trebao doći na pregovore, a Španca jasno očekuje ogroman izazov jer jedini cilj u PSG-u je osvajanje titule Lige prvaka i čini se ništa drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi