Lippi: El Sharaawy me podsjeća na Del Piera

Lippi: El Sharaawy me podsjeća na Del Piera

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Marcelo Lippi izjavio je kako ga napadač Milana Stephen El Sharaawy podsjeća na legendu italijanskog fudbala Alessanda Del Piera.

Pored toga Lippi je istakao kako je njegov nekadašnji tim Juventus trenutno najjači tim u Italiji.

"El Sharaawy me podsjeća na Del Piera. Obojica vole krenuti sa lijeve strane u kazneni prostor i postizati golove preciznim udarcima. Još uvijek nema Del Pierov kvalitet, ali konstatno napreduje, te bi mogao biti mnogo eksplozivniju u napadu", rekao je Lippi, te je potom dodao.

"Juventus je najjači tim u Italiji. Mogli bi imati malo problema u nastavku zbog Lige prvaka, ali Antonio Conte je to sve dobro složio. Ovaj Juventus me podsjeća na onaj koji sam ja predvodio, a i na onaj kojeg su predvodili Giovanni Trapattoni i Fabio Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti