Lippi: Imamo "fantazistu" Buffona

Selektor Azzurra poslije Gruzije

Lippi: Imamo "fantazistu" Buffona

Edmir Škorić

Italija je, prije svega, zahvaljujući Kakhi Kaladzeu koji je postigao dva autogola došla do pobjede kod Gruzije. Selektor Marcelo Lippi opravdavao je igru svoje momčadi, ali istakao kako na golu imaju fantazistu.

"U prvom poluvremenu nismo puno napadali, više smo se bazirali na našu odbranu. Ipak, drugo poluvrijeme bili smo dosta opasniji prema golu Gruzije. Dopao mi se stil igre sa Pirlom i D'Agostinom u veznom redu, pa mislim da ćemo i u budućnosti pokušati sa tom formacijom. Sada se okrećemo srijedi i utakmici protiv Bugarske", izjavio je Marcello Lippi.

Selektor Azzurra nedostatak Antonija Cassana opravdao je izjavom da na golu imaju fantazistu.

"Imamo fantazistu na golu, njegovo ime je Buffon. Veliki golman poput njega se ne vidi svih 60 minuta, a onda nas spasi velikim odbranama."

Potom se lukavi stručnjak oglasio na mogućnost Juventusovog napadača Brazilca Amaurija u dresu reprezentacije, ali i na nesretnog Kaladzea.

"O Amauriju mogu pričati tek kada dobije putovnicu. Oprezan sam što se tiče takvih stvari. Nijemci su osvojili Evropsko prvenstvo do 21 godine sa deset igrača koji su rođeni izvan Njemačke. To je, ipak, previše i poprilično sam staromodan po tom pitanju. Kao bivši igrač, vrlo sam žalostan što se Kaladzeu to dogodilo. Nije bilo lijepo što mu je publika zviždala na kraju utakmice."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.