Lippi još traži pravu formaciju

Lippi još traži pravu formaciju

Edmir Škorić

Nastup Andrea Pirle u prvom susretu Italije na Svjetskom prvenstvu je i dalje upitan, no selektor Marcello Lippi još uvijek nije siguran u sistem igre, kojim će se Azzurri suprostaviti ostalim selekcijama.

Andrea Pirlo se povrijedio u prijateljskom susretu sa Meksikom (1:2), pa je morao propustiti posljednju provjeru Azzurra - Švicarsku.

"Pirlova povreda me zabrinjava, ali na svu sreću imamo vremena. Kod ove povrede se nikad ne zna, svako reagira na drugačiji način i stanje Pirla ćemo motriti iz dana u dan", kazao je liječnik italijanske reprezentacije, Enrico Castellacci.

Sa Pirlom u igri je Lippi imao spremljenu taktiku, no sada sistem igre mora prilagoditi igračima sa kojim raspolaže.

"Pokušali smo dvije ili tri formacije, te ću izabrati najprikladniju, uzimjaući u obzir poziciju igrača. Možete reći da smo u subotu u Ženevi igrali u sastavu 4-3-3, ali to su samo brojke. Italija će na Svjetskom prvenstvu varirati", kazao je Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti