Lippi: Juventus ima prednost u odnosu na Romu

Trofejni trener o borbi za titulu prvaka Italije

Lippi: Juventus ima prednost u odnosu na Romu

Juventus i Roma odvojili su se od svojih pratioca na čelu tabele talijanske Serije A i do kraja prvenstva prvak će se tražiti između ove dvije ekipe. 

Bivši trener Stare dame iz Torina, Marcelo Lippi vjeruje kako će na kraju titula prvaka ipak ostati u Torinu. 

"Juve i Roma su pokazali da nemaju prave protivnike u Seriji A. To će biti usamljena utrka za Scudetto do kraja. Međutim po meni je favorit Juventus iz dva razloga," kaže Lippi i dodaje: 

"Roma je odlično krenula u prvenstvo. Međutim u nekoliko utakmica pokazali su da imaju problema. Borba na dva fronta otkrila je njihove probleme. Sada će nastaviti borbu i u Evropskoj ligi. Tu je i nevjerovatan poraz od Bayerna i ispadanje iz Lige prvaka, što će ostaviti traga na ekipi." smatra Lippi. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.